Meer vitaal in een kwartaal voor bedrijven - Op jouw gezondheid

Voeg jaren toe aan je leven
Voeg leven toe aan je jaren… 

Vitaliteit een prioriteit.

'Een vitaal bedrijf begint bij het verborgen verzuim'. Is de wil er wel, maar rijzen de ziektekosten nog steeds de pan uit? Wordt de nood nog onvoldoende ingezien? Met vitaliteit een prioriteit veranker je vitaliteitsbeleid stevig in de organisatie. Het laat zien hoe het zich met een factor 3 tot 20 terugverdient. Vitaliteit een prioriteit zet in op deskundige procesbegeleiding en projectmanagement voor blijvend inzicht in het bedrijfsresultaat. Natuurlijk een gezond bedrijf!

Je wilt uit de vicieuze cirkel breken.

Het is op dit moment dweilen met de kraan open. Er gaat veel aandacht, tijd en geld naar verzuimende of vertrekkende medewerkers. Dit gaat ten koste van de aandacht naar de medewerkers die juist niet ziek zijn en de positieve sfeer en cultuur op de werkvloer. Door al deze waan weet je niet waar je moet beginnen om deze cirkel te doorbreken. Vitaliteit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. ‘Vitaliteit een prioriteit’ richt zich op een vitale werkomgeving die faciliteert dat mensen de gezonde keuzes kunnen maken. Het ‘Op jouw gezondheidsloket’ zorgt voor nooit meer onnodig uitval doordat mensen eigen regie nemen om goed voor zichzelf te zorgen. Op deze manier blijven mensen aan boord, schiet het werkvermogen omhoog en is er 33% minder uitval. Voorkomen is in alle opzichten beter dan genezen. 

Herken je dit?

Je doet je stinkende best, toch verandert er niets.

Wat bereik je met
Vitaliteit een prioriteit?

Fluitend naar je werk

Betere prestaties. Medewerkers lossen zelfstanding en met elkaar problemen op. Managers en HR hebben weer tijd om hun werk te doen.

Voel je jong en optimaal gezond

Vitaal oud worden zodat je ervan kunt genieten en niet je hele leven hard hebt gewerkt om te eindigen met een heel kort pensioen. Gezond leven is ineens een feestje. Op deze manier halen jij en je werknemers meer in en uit je leven.

Plezier op de werkvloer

Medewerkers voelen zich weer onderdeel van het team en de organisatie. Ze zijn betrokken bij wat er nu en in de toekomst moet gebeuren. Willen weer écht aan de slag en zijn bereid dat ene stapje extra te doen.

Het team werkt fit

De nieuwe verzuimcijfers zijn laag en er is weinig verloop in het team. Medewerkers voelen zich fit en zijn wendbaar en soepel, zodat je de concurrentie altijd net een stap voor bent.

Tientallen experts gingen je al voor!

Wat anderen over het traject zeggen

‘Eefje is een intelligent persoon en doorziet snel de wensen, de cultuur en de knel- en zorgpunten van de klant. Beren op de weg werkt ze op nuchtere wijze weg en kan de opdrachtgever ontzorgen. De implementaties die ze met het team of zelfstandig heeft gedaan waren zonder uitzondering een succes. Ik ben oprecht van mening dat als je haar ideeën de ruimte geeft, iedere opdrachtgever een waardevolle asset heeft in willekeurig welk project’.
Gordon
Ondernemer Management Consultant
Eefje heeft me enthousiast gemaakt met haar overtuiging, kennis en kunde over wat gezonde voeding, beweging en slaap in positieve zin doet met zowel lichaam als geest. Ook heeft ze mij geleerd “om” te denken v.w.b. gezonde keuzes maken. Niet minder eten, maar slimmer en gezonder eten, slimme manieren om aan de dagelijkse benodigde beweging te komen en ook vooral inzichten gegeven in waar ik van oplaad en ontspan! Zonder oordeel laat ze je in je waarde. Je krijgt een recept op maat voor een duurzaam resultaat!
Anouk
HR business partner Regionaal Ziekenhuis
Ik ken Eefje als een inspirerende en sportieve persoonlijkheid. Een echte teamspeler, die het beste uit mensen weet te halen. Zij is betrouwbaar, loyaal en sociaal. Zij kent vanuit haar sportieve achtergrond een groot doorzettingsvermogen. Ze staat open voor veranderingen en vernieuwingen en is creatief en flexibel. Het is gewoon een fijn mens om mee samen te werken en uitdagingen aan te gaan..
Jan
Burgemeester Middelgrote gemeente
Eefje Henkelman

Er is altijd een reden om iets uit te stellen of niet te doen.

Bij verlies van mensen, verlies jij je belangrijkste kapitaal. Blijf jij je wonden likken? Wacht je nog één, twee, drie jaar? Kies je zwak of sterk? Met de juiste leefstijl is het stuurbaar.

Eefje is gezondheidscoach en adviseur en het gezicht achter ‘Vitaliteit een prioriteit’, het ‘Op jouw gezondheidsloket’ en ‘Meer vitaal in een kwartaal’. Eefje: ‘Van betekenis zijn voor de vitale- mens, organisatie en leefomgeving, dat geeft mij energie. Op een plezierige manier weet ik veranderingen op het gebied van leefstijl teweeg te brengen. Ik help met de juiste zelfzorg voor optimale vitaliteit en gezondheid. Dit is altijd maatwerk en de omgeving waarin je woont en werkt is hier onlosmakelijk mee verbonden. Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden.’

Eefje in het kort

Verbinder en ervaringsdeskundige.

E = Empatisch (positief, mensgericht, een verbinder van nature)
E = Ervaringsdeskundig (jouw gids in dit avontuur, bouwer, organisatietalent)
F = Flexibel (bevlogen en een groot aanpassingsvermogen)
J = Juicht met je mee (betrokken bij het doel, nuchter)
E = Eerlijk (onbevooroordeeld en echt)

Gecertificeerd Oersterk coach

Waarom zou je wachten op klachten, terwijl je ze ook kunt voorkomen? Tijdens mijn studie tot Oersterk Coach leerde ik alles over het interpreteren van lichaamssignalen en hoe je leefstijl, vanuit evolutionaire principes, optimaal inzet voor jouw gezondheid. Want je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Het leven is niet maakbaar, maar wel stuurbaar.

Voor wie is vitaliteit een prioriteit?

Voor de werkgever die het beste uit het bedrijf en haar medewerkers wil halen op gebied van gezondheid en leven. Samen met het bedrijf niet alleen een financieel pensioen opbouwen maar ook een gezondheidsrekening voor later! Benieuwd geraakt? Maak direct een afspraak met de knop hieronder!

Vitaliteit
een prioriteit

V-aanpak

Verkennen huidige situatie
Voorlichten, inclusief business case
Vitaliseren
Verlichten
Vertrekken
Vervaardigen plan van aanpak
Verwezenlijken vitaliteitsplan
Verkennen van effecten
Verankeren
Vieren

Op jouw
gezondheidsloket

Op zoek naar individuele coaching?

Waar kijken we allemaal naar?

Vitaliteit bestaat uit onderstaande vier elementen. Deze zijn van elkaar afhankelijk en maken van jou een geheel. Is één van de onderdelen uit balans? Dan merk je dit fysiek als eerste. Gelukkig heb je alle gereedschappen in huis om het bij elkaar te houden en te lijmen. Daar gaan we jou bij helpen. Ook in relatie tot je woon, werk en leefomgeving.

FYSIEK

Hoe ga je met je lijf om?
Beweging, voeding, slaap, inspanning, ontspanning, gifstoffen

SOCIAAL

Hoe ga je met anderen om? Sociale steun op het werk en privé, veiligheid

ZINGEVING

Wie ben je? Jouw missie, passie, talent, geluk, loopbaan, waarden, geloof

MENTAAL

Hoe ziet je gevoelsleven eruit?Positieve en negatieve spanningen, stress, emoties, gedachten, mindset

Wat kost het?

Informeer naar de prijs voor 'Vitaliteit een prioriteit', het 'Op jouw gezondheidsloket' en individuele coaching 'Meer vitaal in een kwartaal'

‘Met de kennis van nu weet ik dat mijn leefstijl normaal leek maar niet normaal was. Alsof er continu een beer achter me aanzat. Migraine, keelklachten, knieklachten en de hyperventilatie behoren tot het verleden.’

Veelgestelde vragen

We brengen het vitaliteitsniveau van de organisatie, de afdeling of het team in kaart. Door middel van een business case laten we zien wat de noodzaak van de investering is en hoe je dit met een factor drie tot twintig terugverdiend. Als vitaliteitsmanager begeleid ik dit proces om te komen tot een vitaliteitsplan met een breed gedragen en divers activiteitenprogramma. Werken aan vitaliteit wordt een vanzelfsprekendheid in het dagelijks handelen van de organisatie.

Een aantal uur per week ben ik aanwezig op kantoor. Geopend voor alle vragen van medewerkers voor wie leefstijlverandering gunstig zal zijn. Vitaliteit krijgt een vaste plek in jouw organisatie waarbij de bedrijfsarts en manager wordt ontzorgd. Drempels worden verlaagd doordat ze gewoon binnen kunnen lopen voor een korte analyse. Met één praktisch toepasbaar advies over wat er beter kan lopen ze weer naar buiten. Dit loket is speciaal ontwikkeld voor 10% van de mensen die prima in staat zijn om hier zelf mee aan de slag te gaan. Het past in hun dag. Tweederde van het verzuim wordt hiermee voorkomen.

Meer vitaal in een kwartaal maakt gezond leven praktisch en leuk. Je leert trouw te blijven aan jezelf en ontwikkelt een nieuw leefstijlpatroon. Een die bij jou past en waar je jezelf makkelijk aan kunt houden. 

Meer vitaal in een kwartaal is een drie maanden traject. Je krijgt persoonlijke begeleiding waarbij we kijken naar welke signalen het lichaam afgeeft, waar de vitaliteitswinst te halen valt en wat je gaat doen voor de gewenste koerswijziging van jouw leven. Het lukt jou om in de basis gezond te leven en optimaal gezond te zijn. Je leert dit ook vast te houden door je eigen vitaliteitsrecepten uit te schrijven. Op deze manier werken we aan jouw gezonde spaarrekening. Na het traject krijg je als bonus een kwartaal ondersteuning per app en mail over de besproken materie.

Eefje is zelfstandig gezondheidscoach en adviseur. ‘Van betekenis zijn voor de vitale- mens, organisatie en leefomgeving, dat geeft mij energie. Op een plezierige manier weet ik veranderingen op het gebied van leefstijl teweeg te brengen. Ik help met de juiste zelfzorg voor optimale vitaliteit en gezondheid. Dit is altijd maatwerk en de omgeving waarin je woont en werkt is hier onlosmakelijk mee verbonden. Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden.’ 

Voor werkgevers of HR experts die meer uit hun team willen halen op gebied van leven, werk en gezondheid. Je wilt meer uit jezelf en het team halen!

Je kunt je direct aanmelden vanaf 23 mei. Pilot vanaf livegang website tot 18 augustus, mits er nog plekken beschikbaar zijn.
Vanaf 18 augustus is de pilot voorbij. Aanmelden kan door het inplannen van een kennismakingsgesprek via de buttons op deze pagina. 

Meer vitaal in een kwartaal kost €595,- incl. btw
Oriënterend gesprek is gratis

Staat het antwoord wat je zoekt er niet tussen?
Neem dan contact op via het onderstaand formulier of plan een afspraak!

Contactformulier

Op jouw gezondheid draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders